سلامت نیوز : برخی از افراد، وسواس زیادی نسبت به بهداشت و سلامت غذایی که میخواهند بخورند، از خود نشان میدهند و برخی هم غذا را از روی اجبار و با کراهت میخورند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دکتر رسول چوپانی، درباره غذا خوردن با وسواس بیش از اندازه گفت: «بدن ما قابلیت تطابق با محیط را دارد. یعنی هرچند برخی از عوامل خوراکی میتوانند آسیبهایی به ما برسانند، اما ضرر ناشی از استرسی که ما به بدن خود برای خوردن برخی از مواد غذایی میرسانیم، بهمراتب بیشتر از ضرر مستقیم مصرف آن خوراکیهای خاص است.»
این عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه سخنان خود افزود: «گاهی ما یک لیوان آبی که نسبت به سلامت و ایمنی آن اطمینان چندانی نداریم را در حالی مینوشیم که به خودمان تلقین کردهایم که این آب، کاملا سالم و عاری از هرگونه آلاینده است. در این صورت، ممکن است آب آشامیدنی ما مشکلات بهداشتی خاصی هم داشته باشد اما به دلیل تقلینی که به خودمان کردهایم، هیچ مشکلی برایمان ایجاد نشود. این در حالی است که گاهی، ما یک لیوان آب کاملا سالم و بهداشتی را با استرس و وسواس اینکه نکند این آب، آلوده باشد و سلامت ما را تهدید بکند، مصرف میکنیم و اتفاقا، با نوشیدن چنین آبی، بیمار هم میشویم.»
دکتر چوپانی، معتقد بود که اینها بخشی از اعراض نفسانی ما هستند که باید توجه زیادی هنگام مصرف خوراکیها و آشامیدنیهای مختلف به آنها داشته باشیم و با وسواس بیش از اندازه، موجبات استرس بیجا و بیماری خود را فراهم نکنیم.
پیشنهاد سردبیر
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
-
ویرانی خاموش روان پس از جنگ
در بطن هر جنگی، خسارتهای زیرساختی و نظامی، اگرچه در صدر اخبار قرار میگیرند، اما ویرانیهای روانی-اجتماعی اغلب در لایههای خاموش پنهان میمانند
-
توصیههایی برای جبران بدخوابی
متخصصان سلامت میگویند کمخوابی نه تنها بر حافظه و عملکرد شناختی اثر منفی دارد بلکه سوختوساز بدن را نیز مختل میکند و احتمال افزایش وزن، بیماری و اختلالهای خلقی را افزایش میدهد.
-
با اختلال بیخوابی پس از جنگ چه کنیم؟
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در اینباره میگوید: «جامعه ما با تجربهای تلخ از اخبار داغ، نگرانی درباره عزیزان و شنیدن صدای انفجارها بهویژه در استان تهران، وارد مرحلهای از خستگی مزمن و بیخوابی شد.
-
این علائم بهظاهر ساده میتوانند نشانه بیماریهای خطرناک باشند
بسیاری از علائمی که روزانه با آنها روبرو میشویم ممکن است بیاهمیت به نظر برسند — مانند تعریق زیاد، نفخ شکم یا حتی تغییر در دستخط. اما پزشکان هشدار میدهند که برخی از همین نشانههای ساده میتوانند زنگ خطر بیماریهای جدی مانند سرطان، آلزایمر، دیابت یا بیماریهای خودایمنی باشند. در این گزارش با ۲۰ علامت روزمره آشنا میشوید که بیتوجهی به آنها میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد.
-
تاثیر هورمون درمانی بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان کمتر از ۵۵ سال
یک مطالعه جدید به رهبری موسسه ملی بهداشت ایالات متحده نشان داده است که دو شکل رایج هورمون درمانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان زیر ۵۵ سال تغییر دهد.
-
اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی
یک روانپزشک با تاکید بر اینکه خواب کافی و منظم، نقش حیاتی در سلامت جسمی و روانی انسان ایفا میکند، گفت: در فرآیند خواب، بدن انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را حفظ میکند و مغز، خود را از اطلاعات غیرضروری پاکسازی و آماده شروع مجدد میشود.
نظر شما